جلوگیری از نیش حشرات در اسب
چگونه می توانیم از گزش حشرات و انتقال بیماری در اصطبل مبارزه کنیم؟حشراتی که می توانند برای اسب ها مزاحمت ایجاد کنند و شما را به دردسر بیندازند انواع مختلفی دارند. این حشرات فقط به اسب ها حمله نمی کنند، بلکه خود شما هم برای آنها طعمه خوبی به حساب می آیید.و نیش آنها نه تنها دردناک و آزاردهنده است، بلکه می تواند بیماری های خطرناکی مثل آنسفالیت (التهاب مغزی) یا بیماری های دیگر را منتقل کند. البته راه های متعددی برای کاهش تعداد حشراتی که دور و بر اسب و اصطبل شما به سر می برند وجود دارد.
پیشنهاد دنیای اسب این است که پیش از اینکه بخواهید اقدامی برای جلوگیری از نیش حشرات یا از بین بردن حشرات موجود در اصطبل و اطراف آن انجام دهید، لازم است بدانید با چه نوع حشره ای در این محیط روبرو هستید. حشراتی که در این جور مکانها یافت می شوند اغلب خونخوار هستند. بسیاری از انواع این حشرات هر سه تا چهار روز مقدار خونی را که بلعیده اند هضم می کنند، و نیش بسیار دردناکی هم دارند. بعد از گزیدن این حشرات معمولا پوست دچار تغییراتی می شود (چه در انسان و چه در اسب). و علاوه بر این بیماری های خطرناکی ممکن است بوسیله نیش آنها منتقل شود. بنابراین باید هرچه سریعتر آنها را کنترل کرد.
این انواع حشرات معمولا در مناطق جنگلی و پر درخت بیشتر یافت می شوند و برای جلوگیری از آنها باید از مواد حشره کش استفاده کرد. روش دیگر برای از بین بردن حشرات استفاده از لامپ های تله حشرات یا همان لامپ های حشره کش است که می تواند داخل اصطبل نصب شود. پشه هم جزء حشرات خونخوار به شمار می رود که از بخش های حساس گوش، بافت نرم ران، و قسمت های زیرین بدن اسب تغذیه می کند. این حشرات کوچک را می توان در اطراف آبهای جاری پیدا کرد. زخم های پوست با لخته های خونی یا خشک شده روی بدن اسب می تواند علامت گزش این نوع حشرات باشد. روش های مقابله با پشه عبارتند از استفاده از توری و محافظ، حشره کش ها، و مالیدن وازلین داخل گوش اسب.
نوع دیگری از حشرات که ممکن است در اصطبل شما وجود داشته باشد حشره ای است که به عنوان “پشه خاکی” شناخته می شود. نیش این حشرات معمولا واکنش آلرژیک ایجاد می کند که باعث خارش شدیدی می شود و اسب مکررا خود را می خاراند که منجر به زخم شدن پوست می شود. نشانه گزش پشه خاکی، مشاهده خونریزی در نواحی یال، سر کتف و قاعده دم می باشد. پشه خاکی ها معمولا در زمین های مرطوب و در رطوبت یافت می شوند. اگر اسب شما واکنش آلرژیک نشان دهد برای درمان مناسب بهتر است با دامپزشک مشورت کنید. حشراتی شاخک دار نیز وجود دارند که به ناحیه شکم اسب ها حمله می کنند. در صورتی که مکررا ضایعات کبره مانند و زخم را در ناحیه شکم اسب مشاهده می کنید نشانه فعالیت این نوع حشره است. برای کنترل آن باید اسب را از هرنوع دیگر دام هایی که احیانا در زمین دارید جدا کنید و از حشره کش استفاده نمایید
ضایعات ناشی از گزش این حشرات با کرم های آنتی بیوتیک کورتیکواستروئید قابل درمان است که باعث تسریع فرایند التیام زخم می شود. البته به جز این حشرات شاخک دار، حشرات دیگری موسوم به “حشره اصطبل” نیز از شکم اسب تغذیه می کند. برخی حشرات که بیشتر از این حشرات خونخوار آزاردهنده هستند به صورت حمله می کنند که به همین اندازه در انتقال بیماری ها نقش دارند. بنابراین بهتر است با حشره کش ها از بین بروند. مگس نیز از جمله حشراتی است که به وفور در محیط اصطبل ها دیده می شود و در انتقال بیماری های خطرناک متعدد نقش بسیار زیادی دارد. مگس ها به آب ساکن و غذاهای مانده علاقه دارند و به همین خاطر یکی از راه های مقابله با آنها و کاهش زاد و ولدشان از بین بردن بستر تولید آنها در کنار استفاده از حشره کش است.
گردآوری شده توسط آزاده . س