تاریخچه درساژ ( قسمت دوم )

در سال 1762 مدرسه سومور در کشور فرانسه تاسیس شد و افسرانی که در این مدرسه کار میکنند به سیاه جامگان مشهور هستند. شهرت این سواران به دلیل ارائه سواری زیبا در صحرا و حرکتهای چشم نواز درساژ در مانژ است. در حال حاضر نیز این مدرسه با داشتن امکانات بسیار وسیع شامل سالنهای متعدد و مانژهای سرباز مختلف، در تعلیم و تربیت اسب و سوار بسیار فعال بوده و شاگردان زیادی را آموزش می دهد.

ولی همچنان نمایش اسطوره ای گارد سیاه ( سیاه جامگان ) از معروفیت بین المللی برخوردار بوده که این مدرسه به آن شهرت دارد.

در اینجا می بایست یادی از استاد  اسماعیل نشاطی نمائیم که دوره مدرسه سومور را با موفقیت تمام طی نمودند که انجام این امر در زمان ایشان بسیار قابل توجه بوده و جای افتخار برای سوارکاران ایران می باشد.

مدرسه سوارکاری خرض در کشور اسپانیا در سال 1970 تاسیس شده و هنرسوارکاری  در آن مدرسه به نمایش و تعلیم گذاشته شد.

دلیل اصلی بنیانگذاری این مدرسه حمایت از پرورش وآموزش اسبهای نژاد اسپانیایی (آندولوسی) با به نمایش گذاشتن تواناییهای آنها در انجام حرکات پیچیده درساژ بوده است. قابل ذکر است این مدرسه ظرف مدت 2 سال آنچنان پیشرفت نمود که مربیان و اسبهای ایشان جهت ارائه نمایش مشترک با سوارکاران اسپنیش رایدینگ اسکول به وین دعوت شده که حاصل کارآنان یکی از هنرنمائیهای به یاد ماندنی در درساژ می باشد. همچنین  در سال 2002 این مدرسه  میزبان بازیهای جهانی سوارکاری بوده است.

متاسفانه این مدرسه در سال فقط تعداد محدودی سوارکار جدید را تعلیم می دهد که معمولا اسپانیای هستند.

 

مدرسه لیسبون در کشور پرتغال در سال 1807 بنیانگذاری شد ولی متاسفانه به خاطر جنگ در آن سالها به نتیجه مطلوبی نرسید تا اینکه در سال 1979  مجددا بازسازی شد و امروزه نیز جزء برترین مدارس درساژ دنیا محسوب می شود.

سوارکاری در کشور پرتغال ریشه عمیقی دارد. در سال 1434 ،116 سال پیش از گیریسون، پرتغالیها اسبهای جنگی تربیت کرده و همزمان درباره زین برگ تحقیق می کردند.

رشته درساژ برای اولین باردر سال 1912 میلادی به المپیک استهکلم  در کشور سوئد راه یافت و در این مسابقات کشور میزبان هر 3 مدال این رشته را کسب نمود.

 

رکورد دار این رشته دکتر رینیرکلیمکه می باشند که با کسب 6 مدال طلا و 2 برنز در المپیکهای متعدد، 6 طلا در مسابقات جهانی و در مسابقات قهرمانی اروپا 8 طلا و 1 برنز را از آن خود کرده که  یکی از مدال های طلای کسب شده در سال 1959 در رشته 3 روزه بوده است.

همچنین ایشان دارای تالیفات متعددی در این رشته می باشند که بعضی از آنها توسط استاد مهدی جمشیدخانی به فارسی برگردانده شده که در اختیار دوستداران این رشته می باشد.

دکتر رینیرکلیمکه در سال 1992 دارفانی را وداع گفتند و به لقب سوارکار قرن مفتخر شدند.

 

برچسب ها :
پست های مرتبط

تغذيه كره اسب

کره اسب‌ها در اوایل زندگی برای هضم کامل غذا به آنزیم‌های خاصی نیاز دارند و باید از شیر مادر و آغوز برای تأمین مواد مغذی و آنتی‌بادی استفاده کنند.

6 شهریور 1403

سوارکاری و تابستان

اسب‌ها در هوای گرم به استرس گرمایی بسیار حساس هستند و تنها 17 دقیقه تمرین می‌تواند دمای بدنشان را به سطح خطرناک برساند. برای پیشگیری، اسب‌ها باید به تدریج به گرما عادت داده شوند و آب و الکترولیت به میزان مناسب مصرف کنند.

30 مرداد 1403

احساسات و عواطف اسب ( قسمت دوم)

این مقاله به بررسی فرضیه وجود احساسات مشابه انسان‌ها در اسب‌ها و تأثیر آن بر آموزش و نگهداری آن‌ها می‌پردازد. مزایا و معایب این فرضیه، از جمله ساده‌تر شدن آموزش و نیاز به احترام بیشتر به حیوانات، مورد تحلیل قرار گرفته است

3 مرداد 1403

دیدگاهتان را بنویسید